menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
Asoprovac Catalunya s’uneix a la indignació de la ramaderia europea
Actualidad

Asoprovac Catalunya s’uneix a la indignació de la ramaderia europea

Compartir

ASOPROVAC Catalunya dona suport a les mobilitzacions previstes al nostre territori, alhora que condemna els incidents que s'han estat produint a França contra productors i transportistes espanyols.

El sector del vacum d’engreix se suma a la forta preocupació per la creixent burocràcia que afecta la rendibilitat i viabilitat de les nostres granges. Així mateix, és necessària una reflexió urgent sobre les conseqüències que estan tenint les polítiques comunitàries per al medi rural europeu, que pateix uns costos de producció creixents que s'estan tornant inassolibles per al sector primari.

Cal destacar la professionalitat dels ramaders de boví, que estan contínuament invertint en millorar la sostenibilitat del nostre sistema de cria i la qualitat de la nostra carn.  El sector es caracteritza per la seva resiliència i capacitat d’adaptació als nous reptes, però l'allau legislativa generada per l'Estratègia Europea de la Granja a la Taula i el Pacte Verd Europeu, situen al sector en un punt de no retorn i un esclat de malestar.  

Malgrat que una de les eines per afrontar la transició ecològica passa per la innovació i la incorporació de tecnologies, es fa necessari un canvi de rumb, amb una planificació que permeti afrontar les inversions necessàries, que animi als productors, especialment als joves, però també a tots els professionals en actiu, a continuar treballant  pel sector ramader europeu.