menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
El boví de carn continua treballant en la innovacióEl boví de carn continua treballant en la innovació
Actualidad

El boví de carn continua treballant en la innovació

Compartir

La Taula d’Innovació del Boví de Carn ha celebrat la seva 9a edició. L'IRTA lidera aquest fòrum en què Asoprovac i altres associacions, l'Administració i empreses del sector debaten sobre les línies de recerca a treballar per millorar la sostenibilitat del nostre sistema productiu.

Existeixen nombrosos aspectes en els que sector i IRTA han col·laborat, com ara la millora de la immunitat dels mamons a l’arribada a granja i l'avaluació del seu benestar amb eines com els biomarcadors i la sensorització. La reducció d’emissions és un tema capdal que es pot aconseguir modificant alguns ingredients alimentaris i la mesura de gasos eructats s'està portant a terme mitjançant el projecte Beefmetareduction. També el maneig en l'obtenció del compost és clau per ajustar emissions, obtenir-ne el màxim rendiment i poder arribar a compensar la petjada de carboni.

El boví té sobre la taula la propera certificació de la Producció Agrària i Ramadera Sostenible (PAS), que implicarà realitzar un complet anàlisi del cicle de vida del boví adaptat a les diferents tipologies de granges i podrà ser una eina d'autoavaluació i per tant, d'innovació per al ramader. 

La sessió d'enguany ha estat marcada per la incertesa d’abastiment de matèries primeres i de palla a causa de la forta sequera, incrementant la necessitat de trobar productes alternatius. També s'ha fet palesa la necessitat d'explicar a la societat tots els esforços que el sector està fent i transmetre els avantatges del nostre model productiu, del qual els estudis demostren com el maneig i l'optimització de recursos el fan més eficient i per tant més sostenible a tots els nivells.