menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
El ministre Planas presideix la presentació en societat del Fòrum Ramader-CàrnicEl ministre Planas presideix la presentació en societat del Fòrum Ramader-Càrnic
Actualidad

El ministre Planas presideix la presentació en societat del Fòrum Ramader-Càrnic

Compartir

Actuar de manera coordinada per afrontar els desafiaments actuals, com ara la sostenibilitat i el canvi climàtic, la digitalització i la innovació o el repte demogràfic i la vertebració de l’Espanya rural, són els eixos estratègics del Fòrum Ramader-Càrnic, una iniciativa de les sis organitzacions interprofessionals del sector (Asici, Avianza, Intercun, Interovic, Interporc i Provacuno) que s’ha presentat aquesta setmana a la seu del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a Madrid, amb la participació del ministre del ram, Luis Planas.

Aquest ha posat de relleu el suport del Govern al sector ramader i carni “per proporcionar aliments de qualitat, impulsar les nostres exportacions i donar vida al nostre medi rural”.

Així mateix, el titular del MAPA ha destacat que “la societat ha de saber que té als nostres ramaders i ramaderes, al sector carni, un dels pilars pels quals pot sentir-se tranquil·la”, i ha ressaltat “la necessitat de donar a conèixer la seva feina i els avenços que estan fent per produir aliments sostenibles, respectuosos amb el medi ambient i el benestar animal”.

El ministre ha aprofitat l’ocasió per reiterar el suport del Govern al sector ramader i carni “per proporcionar aliments de qualitat, impulsar les nostres exportacions i donar vida al nostre medi rural”. En relació amb les ajudes a la promoció per part de la Unió Europea (UE), ha manifestat que comparteix la preocupació del sector, ja que “disminuir els suports a la promoció de la carn sense una discussió prèvia de l’anàlisi i el context que condueix a aquesta decisió és del tot erroni. Espanya defensarà aquesta posició en el marc de la UE”.

El Fòrum Ramader-Càrnic, que té com a lema ‘Construint país’, neix amb tres objectius prioritaris:

  1. Compartir amb la societat els esforços de la cadena per ser més sostenible i innovadora de la mà del desenvolupament econòmic.
  2. Visibilitzar el treball i la veu dels municipis espanyols.
  3. Desenvolupar una comunicació veraç i transparent amb el suport del món científic.

Les sis organitzacions impulsores han assenyalat que “estem decidits a crear una forta col·laboració publico-privada per a posar en valor els nostres sectors i el treball i dedicació dels centenars de milers de professionals que hi treballem, no només pel valor social, econòmic i territorial, que ja aportem, sinó també, i sobretot, per anticipar-nos als reptes que ens exigeix la societat i el mercat”. A més, “és precisament aquesta aliança el que proporciona el millor valor afegit a aquesta iniciativa”.

Podeu visualitzar el vídeo d la presentación a: https://www.youtube.com/watch?v=m7HjmGH0tgU

https://www.forogc.es/