menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
El relleu generacional i les noves tecnologies, temes centrals en la nova jornada de joves ramaders
Actualidad

El relleu generacional i les noves tecnologies, temes centrals en la nova jornada de joves ramaders

Compartir

Una trentena de joves ramaders de boví de Catalunya, Aragó, Castella-Lleó i Castella la Manxa, van participar dimarts 17 d'octubre a Binèfar en una interessant jornada sobre gestió de l'empresa familiar i noves tecnologies. 

L'economista Sergio Martínez Clariana, autor del llibre Empresas familiares, porqué no suelen llegar a la tercera generación, va remarcar la dificultat de cedir el poder a la generació següent i la importància de fer-ho en el moment idoni, d'invertir en formació i no descuidar la comunicació entre els integrants de l'empresa. 

Jorge Gonzalo, director d'Agrifood AT, va realitzar una exposició sobre tecnologies disruptives aplicables a les granges bovines. La sensorització és una tecnologia amb diferents nivells de sofisticació que ens pot aportar moltes dades que ajudin a l'hora de prendre decisions. L'objectiu d'aquestes tecnologies és ajudar a prendre decisions, per exemple davant un problema sanitari, i no substituir el treball del ramader. Aquestes ens poden ajudar a detectar errades, patrons i ajudant a realitzar prediccions i generar avisos. 

Javier Lillo, tècnic veterinari de MSD, ha exposat les noves eines de què disposarà el sector en breu per facilitar la gestió diària. En primer lloc, s'ha creat un aplicatiu per anotar tractaments veterinaris i altres dades i així facilitar la informació entre els diferents professionals que intervenen a la granja. L'objectiu és ajudar a disposar del màxim nombre d'indicadors que ens ajudin en la presa de decisions. 

Es va apuntar al repte sanitari que suposa la reducció d'antibiòtics i com els cròtals digitals poden ajudar a facilitar tractaments individualitzats. 

La jornada ha estat organitzada conjuntament per Asoprovac i MSD Animal Health, empresa que també s'ha esponsoritzat juntament amb Agrobank