menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
Impuls dels segells de benestar animal a nivell europeuImpuls dels segells de benestar animal a nivell europeu
Actualidad

Impuls dels segells de benestar animal a nivell europeu

Compartir

La interprofessional del boví de carn Provacuno ha presentat a Madrid i Brussel·les, juntament amb Interovic, la interprofessional de l'oví, una campanya per a la promoció del benestar animal i dels segells certificats i acreditats que ho garanteixen.

A aquests segells se li afegeixen un seguit de compromisos voluntaris, tots ells basats en criteris científics, que analitzen en profunditat l'animal, el seu entorn i la relació amb les persones que el cuiden per posar el seu benestar al capdavant de les prioritats de la granja.

La campanya pretèn contribuir positivament a la consecució dels objectius marcats per la Unió Europea a través de l'estrategia Farm2Fork i el Green Deal per tal de ser Carboni Neutrals al 2050. El benestar animal està estretament lligat amb el desenvolupament sostenible i aquest vincle es fa evident quan es tenen en compte els beneficis d'un millor benestar en la producció i la qualitat, fonamentalment per la reducció de malalties i conseqüentment de tractaments veterinaris. 

Tot i que la normativa europea de bienestar animal ja és la més exigent a nivell mundial, la iniciativa és una mostra més del compromís del sector en la sostenibilitat i en la necessitat de donar resposta al que ens exigeix la societat. Alhora,  mitjançant els segells d'etiquetatge voluntari, les persones consumidores disposaran de la informació que demanden i el ramader hauria de veure recompensat els seus esforços de millora. 

 Més informació: Provacuno y Interovic presentan una campaña para impulsar el bienestar animal en rumiantes a nivel europeo