menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
Jornada per acostar el boví als estudiants de veterinària
Actualidad

Jornada per acostar el boví als estudiants de veterinària

Compartir

Asoprovac ha organitzat, juntament amb MSD, una jornada a la Facultat de Veterinària de la Universitat Complutense de Madrid, per debatre sobre l'adaptació de les competències veterinàries a les necessitats del sector boví de carn. Entre d'altres objectius la trobada pretenia acostar la ramaderia bovina als estudiants veterinaris com a futurs professionals del sector.

En aquesta s'ha evidenciat com la identificació electrònica podrà ser una eina útil per recopil·lar dades, monitoritzar els animals, i disposar de tota la traçabilitat. Alhora, pot acabar alleugerint tasques farragoses com l'entrada manual de dades. 

Oriol Canalpresident d'Asoprovac Catalunya, ha participat a la taula rodona moderada pel veterinari divulgador, Víctor Algra, destacant la professionalitat del sector, i la necessitat de reivindicar-se i comunicar millor per enderrocar falsos mites entorn la ramaderia.

Algunes interessants conclusions han girat al voltant dels nombrosos reptes que encara té el sector i com la tecnologia i la intel·ligència artificial seran les eines per millorar el maneig, i aspectes com la vigilància dels animals suplint així la manca de personal especialitzat. El Big Data permetrà millorar costos de producció i eficiència, alhora que a llarg termini podrà aplicar-se per a la millora genètica. 

La jornada ha estat clausurada per Valentín Almansa, Director General de Sanitat de la Producció Agroalimentària i de Benestar Animal del Ministeri d'Agricultura, que ha insistit en la necessitat de diposar de dades objectives de tots els aspectes que afecten al sector, i reclamar a les Administracions l'increment de costos que suposa cada nova exigència normativa.