menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
Un simposi per reivindicar el compromís amb el benestar animal
Actualidad

Un simposi per reivindicar el compromís amb el benestar animal

Compartir

El 2n Simposi de Benestar Animal Europeu, impulsat per les interprofessionals PROVACUNO, INTEROVIC i JTT (Hongria), ha evidenciat com la continua millora del benestar dels animals és avui una de les principals preocupacions, tant de la societat com de les persones que treballen a l'entorn ramader. Experts en tots els àmbits van participar en aquesta trobada d'abast internacional amb més de 600 persones assistents de manera presencial i telemàtica, i de la que se'n van extreure algunes conclusions rellevants. 

Es va posar en relleu com el benestar té un fort component emocional i alhora és un concepte difús que pot tenir diferents interpretacions segons  els aspectes culturals, religiosos i polítics de cada país i fins i tot de cada individu. Per aquest motiu no es pot imposar un model homogeni arreu, sinó que cal recollir particularitats i evitar percepcions de caràcter més subjectiu que puguin posar en perill l'equilibri que permet proveïr-nos d'aliments saludables a un preu assequible.  

El transport és un dels punts claus d'aquest assumpte, i un cop assumit que per a la ramaderia és imprescindible el moviment d'animals a nivell intra i extracomunitari, tenim un gran aliat en la tecnologia, que ens permet coneixer al moment tots els indicadors de confortabilitat durant un viatge. Quant a les exportacions extracomunitàries dels animals vius, cal dotar de la màxima transparència a tot el procés fins arribar a destí. Malgrat seria desitjable exportar carn a alguns països com els del nord d'Àfrica, malauradament aquests no disposen de la capacitat de conservarla. Per tant, si no proveeix la UE ho faran des  de Sudamèrica en pitjors condicions, amb més emissions i amb el risc sanitari que suposa.

A nivell de granja, cal deixar de marcar exigències en el maneig, atès que els estàndards actuals són ja els més rigurosos del món. La importància cabdal que els ramaders i la resta d'agents implicats en la cadena alimentaria donen al benestar, té raons ètiques però alhora forma part del fet que criar els animals amb el major confort possible té un gran impacte positiu en la seva salut. 


Més informació: https://www.bienestaranimaleuropeo.com/

Vídeo del 2n Simposi de Benestar Animal Europeu