menu
Asoprovac CatalunyaActualidad
Una nova revisió científica rebel·la inconsistències en els riscos atribuïts a la carn vermella
Actualidad

Una nova revisió científica rebel·la inconsistències en els riscos atribuïts a la carn vermella

Compartir

Un nou estudi, publicat a Nature Medicine i realitzat pel prestigiós Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) dels Estats Units, indulta en les seves conclusions la carn vermella dels problemes de salut que se li atribueixen a causa de què eles publicacions existents fins al moment són incosistents.

L’estudi avalua l'evidència disponible sobre diversos hàbits de salut mitjançant un sistema de qualificació per estrelles. A major nombre d'estrelles, més forta és l'evidència científica. Així, mentre la connexió entre tabaquisme i càncer de pulmó té cinc estrelles, la relació entre consumir carn vermella no processada i el risc d’ictus o d’accident cerebrovascular ha rebut una estrella. D'aquesta manera, possiblement aquesta darrera associació no existeixi en realitat.

Veient com els consells de salut àmpliament divulgats, en realitat disposen d'una evidència científica molt més feble del que es pensa, el director del IHME ha remarcat que a l’hora d’emetre recomanacions alimentàries cal optar per interpretacions més conservadores.

Més informació:Nota de premsa IHME